Суміш насіння для салатів
Суміш насіння для салату та інших страв
Суміш насіння для салатів - це корисна добавка до багатьох страв, до складу якої входять гарбузове, лляне насіння, чіа, білий і чорний кунжут. Насіння для салату, як у сирому, так і в трохи підсмаженому вигляді стане відмінним доповненням для оригінальних рецептів, сприяючи створенню насичених та цікавих смакових ноток.
Салати із сумішшю з насіння, а також сік без цукру – це дієтичні продукти, рекомендовані діабетикам та тим, хто стежить за фігурою. Також такі харчові інгредієнти будуть корисні і для дитячого організму, який потребує вітамінів, мінералів і амінокислот.
За калорійністю у 100 г суміші насіння для салату міститься понад 300 кілокалорій. Саме тому рекомендовано додавання таких міксів в їжу в невеликих кількостях. Достатньо однієї столової ложки для страви на 2-3 порції. Використання їстівного насіння можливе в цілому вигляді або подрібненому за допомогою ножа чи ступки. Також замочену у воді суміш можна подрібнити в блендері для кращого засвоєння організмом.
Насіння для салатів має такі корисні властивості:
-
сприятливо впливає на функції ШКТ;
-
очищає тканини та клітини організму від токсинів і шлаків;
-
стимулює роботу мозку;
-
зміцнює нервову систему;
-
підтримуює серцево-судинну систему;
-
підвищує імунну систему;
-
підтримує гостроту зору;
-
стимулює обмінні процеси;
-
нормалізує вагу;
-
сприятливо впливає на склад крові;
-
ефективно усуває голод та контролює апетит.
Склад продукту передбачає наявність корисних компонентів, таких як вітаміни, мікроелементи, амінокислоти. Також у складі суміші насіння для салату містяться речовини у вигляді:
-
легкозасвоюваних білків, корисних для зростання та розвитку тканин;
-
повільних вуглеводів, що контролюють голод;
-
унікальних комбінацій жирів, що підтримують красу волосся, шкіри та нігтів;
-
клітковини, що благотворно впливає на оновлення клітин.
Особливості сумішей їстівного насіння
На смак дані мікси солодкуваті і злегка маслянисті. Завдяки правильному поєднанню готовий продукт має приємний, збалансований присмак і аромат.
Як вживати?
Додавати суміш можна в різні страви у вигляді круп'яних гарнірів, каш, салатів, випічки, також можливе додавання насіння до йогурту та десерту.
Особливості зберігання
Насіння для салату рекомендовано зберігати при температурі від 0 до +25 градусів. Важливо, щоб в упаковку не потрапляла вода. Насінинки слід захистити від прямого сонця, зберігати можна протягом шести місяців.
Цікаві факти
-
У складі таких міксів міститься рекордний вміст вітаміну Е.
-
У XVI столітті у Європі соняшник відносився до категорії декоративних рослин. Вперше цей продукт в їжу використали англійці.
-
Ацтеками гарбуз вирощувався для отримання насіння, м'якоть не вважалася цінним продуктом.
Купити суміш насіння для салату
На сайті інтернет-магазину Finik Family представлений широкий асортимент сумішей насіння для салатів:
- Класична має у своєму складі коричневий і золотий льон, амарант, чіа, кунжут у білому та чорному вигляді, також насіння соняшника та гарбуза – пропорції ідеально збалансовані за смаком.
- З фісташками підходить не тільки для перших та других страв, але й для випічки – горіхові нотки ідеально гармоніюватимуть у десертах.
- З кедровим горіхом - складається з білого кунжуту, різновидів світлого та темного льону, насіння конопель, гарбуза та кедрового горіха.
Також у нас можна вигідно купити натуральну олію для салату, щоб страви мали максимальну користь для організму. Асортимент овочевої консервації порадує відмінним смаком і якістю.